O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Zákaz potratov, nie samopalov, je prevenciou sociálneho napätia s Rómami

Minister Lipšic navrhuje zakázať samopaly, lebo šialenec vystrieľal nechcených susedov. "Každý deň si Slováci u potratárov objednajú zbavenie sa 40 nechcených vlastných detí. Minister Lipšic o tom dobre vie, ale zákaz potratu tak promptne neiniciuje a to i napriek tomu, že média ukázali tento krvák vďaka kampani CBR nie raz," komentuje Jana Tutková, riaditeľka CBR.

Neprekvapuje ju, že v štáte, kde je legálne zbavovať sa nepohodlných, nechcených detí, jednotlivec sa rozhodol zbaviť sa svojich nepohodlných, nechcených susedov. "Prečo by sme mali vnucovať náš morálny pohľad jednotlivcom, keď pritom niektorí nepovažujú svojich susedov za plnohodnotných ľudí? Tí, čo považujú počaté detí za plnohodnotných ľudí, tiež vraj nemajú vnucovať svoje videnie tým, ktorí ich za takých nepovažujú..."

Centrum pre bioetickú reformu pokračovalo aj toto leto v kampani Stop genocíde na hudobných festivaloch, aby vysvetľovalo verejnosti, že spoločným menovateľom genocíd je práve konsenzuálne označenie skupiny ľudí ako nechcených, neplnohodnotných. Tí sú potom legálne zabíjaní jednotlivcami alebo zložkami štátu.

"V minulosti sme mali na našom území rómsky holokaust a doteraz sú ľudia, ktorí si myslia, že Rómovia sú menejcenná, druhá kategória ľudí. S ich počtom rastie aj napätie v spoločnosti, lebo Rómovia sa neboja prijať svoje deti a vychovávať ich aj v chudobných pomeroch. Biele obyvateľstvo sa však svojich detí zbavuje umelým potratom s výhovorkou, že nemajú dobré sociálne podmienky pre dieťa. Pritom dane bielych financujú rómske deti..." poukazuje Jana Tutková na tento paradox.

Dodáva, že za komunizmu mal každý prácu a bývanie a predsa po liberalizácii potratov v roku 1986 počet potratov predstavoval najvyššiu mieru - každé druhé počaté dieťa bolo potratené. Práve materialistická, egoistická spoločnosť zvrátene považuje potrat za zodpovedné riešenie, kým dieťa vidí ako prekážku vlastného šťastia.

CBR vidí ako riešenie zákaz potratov. Jana Tutková vysvetľuje: "Zákon odrádza od egoistického konania, hoci i napriek zákazu sa vraždy a znásilnenia dejú nelegálne. Je ich však menej, ako keby sme ich legalizovali. Podobne by zákaz potratu mnohých odradil od tohto egoistického činu, hoci by sa našli jednotlivci, ktorí by sa rozhodli porušiť zákon. Pretože sa vraždy dejú nelegálne, nebudeme ich predsa legalizovať. Toto je však chorá logika obhajcov potratu: nezakazujme ho, lebo sa bude diať nelegálne."



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.