O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Národný program o reprodukčnom zdraví je národným pogromom na ženy a počaté deti!

Ministerstvo zdravotníctva SR dnes od CBR obdržalo hromadnú pripomienku za odmietnutie Národného programu starostlivosti o ženu, bezpečné materstvo a reprodukčné zdravie. Ing. Jana Tutková, riaditeľka Centra pre bioetickú reformu, zhrozene konštatuje:
Tento návrh sa nedá označiť ináč ako pogrom na ženy a počaté deti. Každé necirkevné gynekologicko-pôrodnícke pracovisko program bude nútiť stať sa popraviskom pre najmenších ľudí!
Ministerstvo deklaruje úsilie o "zachovanie dostupnosti služieb UPT tak, aby nedošlo k ich redukcii". Kým žiada znižovať počet domáceho a sexuálneho násilia, vo veci násilia potratu navrhuje ciele a stratégie ako počet chirurgických i chemických potratov zvýšiť!
Toto je zároveň cielenou devastáciou zdravia a plodnosti žien SR!
Ide o kopírovanie katastrofálnych politík Škandinávie, Španielska, či Británie (tá poskytuje antikoncepciu dokonca zdarma), kde sa s nárastom používania antikoncepcie zvyšuje počet potratov. I v Českej republike, ktorá vnucuje potraty nemocniciam, došlo v poslednom čase k nárastu potratov.

Mgr. Andrea Hankovská z Centra pre bioetickú reformu poukazuje na paradoxnosť návrhu:
Ten tvrdí, že dosiahnuť reprodukčné zdravie neumožňujú "vplyvy spoločnosti, médií a zákonov tolerujúce násilie voči ženám..." Takým vplyvom je aj zákon tolerujúci násilie potratu v telách žien, ktorého krvavé a nerovné zaobchádzanie s najmenšími ľuďmi ministerstvo odobruje.
Program má ďaleko od starostlivosti o ženu, keď nehovorí o žiadnych alternatívach potratu a úplne ignoruje psychologické, či fyzické dôsledky potratu, ktorými trpia ženy a ich blízki pre 50-ročný komunistický zákon. Navyše žiada i pre dospievajúce dievčatá zdravie poškodzujúcu antikoncepciu a potraty bez vedomia rodičov.

CBR ho charakterizuje ako ideologický, propagandistický, lživý, deštrukčný, neprijateľný, pomýlený, zavádzajúci, útočiaci na manželstvo, ignorantský voči občanom, redukcionistický, prekrútený, dezinformujúci, eugenický, genocidálny, diskriminujúci, diktátorský, nemoderný, predražený, manipulačný a ako skrytú reklamu. Celé znenie pripomienok je pripojené tu.



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.