O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Fotomateriály• Fotomateriály • Fakty o potrate• Fakty o potrate • Mýty o potrate• Mýty o potrate • Abortívna antikoncepcia• Abortívna antikoncepcia • Letáky• Letáky • CBR News• CBR News  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Informačné zdroje

DÔVERYHODNOSŤ FOTOMATERIÁLOV

Všetky obrázky potratov pochádzajú z archívu CBR v Kalifornii, čo je najväčší existujúci archív potratových obrázkov. Všetky videá a fotografie sú získané zo skutočných a fungujúcich potratových kliník, zazmluvnených so zárukou anonymity.

Pochopiteľne podmienkou získania týchto materiálov je zákaz zverejňovania týchto informácií. Ak musíme prezradiť tieto informácie žalobcovi v súdnom pojednávaní, robíme tak v súdnej sieni bez nahrávania, takže informácie sa nedostanú na verejnosť. Je pochopiteľné prečo. Keďže odmietame občiansku neposlušnosť z taktických dôvodov (a násilie z morálnych dôvodov), používame iba legálne prostriedky k získaniu týchto materiálov.

Obrázky sú pravdivé a originálne, nie sú retušované ani digitálne manipulované. Objekty ako mince či ceruzky sú umiestnené na niektorých fotografiách pre porovnanie veľkosti a sú súčasťou originálnej fotky. Je bežnou taktikou zástancov potratov tvrdiť, že potratové fotky sú sfalšované. Takú istú taktiku používajú tí, ktorí popierajú holokaust. O fotografickej evidencii je ťažké hádať sa, preto tí, ktorí si myslia, že potrat je dobrá vec, sa usilujú zdiskreditovať evidenciu.

Americký lekár a advokát Anthony P. Levatino, M.D., J.D. podáva jedno zo svedectiev: Ja dolepodpísaný, ktorý som vykonával umelé potraty na začiatku mojej kariéry, osobne som vyhodnotil fotografie zobrazujúce potratené ľudské plody a embryá používané Centrom pre bioetickú reformu v ich vzdelávacích projektoch. Podľa môjho profesionálneho názoru tieto fotky zobrazujú potratené ľudské plody a embryá, a plody presne vystihujú vek podľa týždňov od ich fertilizácie. Rovnako vek plodov a embryí potvrdzujú aj iné zdroje zamerané na prenatálne vzdelávanie:

Prečo by ktokoľvek falšoval tieto obrázky? Ak by tieto fotky boli falošné, ak by umelý potrat neničil život malých ľudí, kto by obetoval toľko času a peňazí oponovať potratu? To nedáva zmysel. Advokáti práva na interrupciu majú čoraz väčší zisk z potratov, ak tie budú naďalej pokračovať. Je transparentné, prečo argumentujú tým, že ide o manipuláciu fotografií. Pro-life hnutie nezarába žiadne peniaze, ale ich utráca. Prečo by to robilo? Pro-life hnutie existuje, pretože tieto obrázky sú realitou a pretože potrat zabíja ľudí.

Každý deň je na Slovensku vykonaných 39 potratov. Potrat je násilný čin, ktorý zabíja dieťa. Obrázky to dokazujú. Kým Slovensko bude akceptovať vykonávanie potratov, CBR bude naďalej ukazovať Slovensku obrázky potratu.

O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.