O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Kampaň Stop genocíde videli desiatky tisícov vysokoškolákov od Košíc po Bratislavu

Dátum: 15. máj 2009

V čase, keď pre študentov začína skúškové obdobie, Centrum pre bioetickú reformu nateraz končí intenzívny mesiac s kampaňou Stop genocíde. Tá navštívila v tomto semestri univerzity a internáty v Bratislave, Trenčíne, Zvolene a Ružomberku. Ani raz nemali organizátori problém s políciou, hoci tentoraz museli zrušiť výstavu v Komárne pre neprajnosť počasia. V tomto školskom roku si obrázky genocíd, vrátane potratovej genocídy, mohli pozrieť študenti univerzít od Košíc až po Bratislavu. Počas kampane boli v petícií za zrušenie potratového zákona vyzbierané tisícky podpisov mladých, ktorí chcú skoncovať s krviprelievaním dnešných dní.

Ing. Jana Tutková, MA, riaditeľka CBR vysvetľuje: „Potrat je tolerovaný vyše 50 rokov, lebo je neviditeľný. Našim cieľom je zviditeľniť potrat, aby bol netolerovateľný. Väčšina ľudí sa dnes učí vizuálne a potrebuje vidieť, ako potrat vyzerá. Mladá generácia je tiež šokovaná tým, že takmer 40 detí denne je legálne zabitých chirurgickým potratom. CBR ho ukazuje vedľa obrázkov genocíd, ktoré ľudia odsudzujú, no potrat si ospravedlňujú, hoci sa ním tiež zbavujeme nechcených ako iné genocídy. Nie vždy je to diktátor, v niektorých genocídach hocikto mohol legálne zabiť príslušníka istej nechcenej skupiny.

Toto je jeden z mnohých argumentov, ktorým CBR vysvetľuje genocidálnu podstatu potratov. Mladí zväčša prvýkrát počuli argumenty CBR a mnohí zmenili svoje postoje priamo pred panelmi Stop genocíde. Táto kampaň je veľmi efektívna v zmene verejnej mienky, preto je niektorým nepohodlná.

Mgr. Andrea Hankovská z Centra pre bioetickú reformu dodáva: „Keď sú ľudia nazlostení obrázkami potratu, prečo ich samotné vykonávanie potratov nezlostí? Obrázky sú strašné, lebo rozkúskovanie, či vyškrabanie dieťaťa je strašná vec, o ktorej verejnosť zväčša netuší. Nahovárajú si, ako je to typické pre iné genocídy, že ide len neplnohodnotného človeka, či nečloveka, čo obrázky CBR vyvracajú.

Poznať túto pravdu je efektívnou prevenciou potratov. Dieťa sa totiž môže počať pri každom sexuálnom styku, akokoľvek by sa pár chránil, lebo každá antikoncepcia zlyháva.“ uzatvára Jana Tutková.



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.