O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Fotka porovnávajúca rwandskú a potratovú genocídu pre 12-ročnú Alexandru (24.6. 2008)

Centrum pre bioetickú reformu poslalo list žiadajúci o finančnú podporu, spolu s ukážkou jedného bilboardu pripravovanej demonštrácie Stop genocíde, svojim sympatizantom a niekoľko sto vybranej vzorke ľudí z verejne dostupnej databázy. V skupine sympatizantov sa objavilo aj 12-ročné dievča Alexandra Kittová, ktorá zadala svoje meno a adresu v online petícii za zrušenie potratového zákona (na 46. strane). Jej matka sa posťažovala denníku SME z obťažovania.

Jana Tutková, riaditeľka CBR, objasňuje: "Nedá sa overiť, či petíciu Alexandra podpísala sama alebo niekto iný mohol zadať jej údaje. Nemáme však dôvod predpokladať, že by niekto iný zneužil jej údaje. Keďže nezadala ani vek ani, že je študentka, nemohli sme vedieť, že nie je dospelá. Podpisy v online petícii boli relevantné len od dospelých osôb. Teda išlo o nedorozumenie zo strany Alexandry podpísať sa.

Najlepšie by bolo, aby sa sama Alexandra vyjadrila, či naozaj podpísala našu petíciu, čo jej matka nikdy nevyvrátila. Jej matka nás žiadala Alexandru vyškrtnúť z online petície, čo sme už urobili, aj keď zdôrazňujeme, že aj dievča ma právo vyjadriť svoj nesúhlasný názor s potratmi a potratovým zákonom."

Ak Alexandra prišla na webstránku www.pravonazivot.sk podpísať online petíciu, videla najmenej jeden obrázok potrateného dieťaťa. Navyše na obálke, ktorú dostala od CBR, bola červená pečiatka Varovanie: obrázky genocídy..

"CBR teda postupovalo plne eticky. Je však pochybné, či pani Kittová rešpektuje názor svojej dcéry a je objektívna pri posudzovaní dôvodov zaslania korešpondencie, ktoré jej CBR komunikovalo," pokračuje Tutková.

Demonštrácia Stop genocíde je určená pre mladú generáciu a študentov, ktorým chce z historickej perspektívy priblížiť rôzne genocídy v porovnaní s potratovou genocídou. Nepochybne demonštrácia rozruší svedomie mnohých v tejto krajine.



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.