O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Nediskriminovaný Obama diskriminuje novorodencov (6.11.2008)

Zvolenie senátora Obamu za amerického prezidenta je tragédiou vzhľadom na jeho diskriminačné postoje. Tento právnik s titulom z Harvardskej univerzity pri plnom vedomí hlasoval 4 krát za legalizáciu zabíjania novonarodeniatok.

V USA, kde sú umelé potraty legálne až do pôrodu, sa vyskytujú prípady, že dieťa prežije potrat. Pred časom prijatá federálna legislatíva chráni dieťa, ktoré umelý potrat prežilo a je von z maternice. Zdravotný personál mu má poskytnúť zdravotnícku starostlivosť. "Obama však svojim niekoľkonásobným hlasovaním ako senátor štátu Illinois odoprel základné ľudské právo na život i narodeným deťom len z dôvodu, že sú nechcené. Toto je jednoznačne genocidálna mentalita." hovorí Jana Tutková, riaditeľka Centra pre bioetickú reformu.

"Ešte donedávna boli občianske práva upierané Afroameričanom v USA, dokonca v 30-tych rokoch minulého storočia bolo normálne ich lynčovanie. Fotografie, zobrazujúce túto nespravodlivosť na pohľadniciach, zmenili verejnú mienku v USA a viedli k uznaniu rovnosti rás. Rasová nediskriminácia je len novodobý koncept uznávaný od 2. polovice 2O. storočia.

Nepochybne americkí voliči hlasovali za senátora Obamu, aby napravili túto historickú krivdu. Kandidát černošského pôvodu, ktorého práva boli pred niekoľkými desaťročiami popierané, sám odopiera práva bezbranným deťom pred narodením i tesne po tom. Dokonca mu vykĺzlo z úst, že by svoju neplnoletú dcéru nepotrestal tým, aby porodila neočakávane počaté dieťa, ale poslal by ju na umelý potrat.

Rovnosť človeka bez ohľadu na to, či je v maternici alebo mimo nej, je pre dnešnú dobu revolučný koncept. Nepochybne bude Obama konfrontovaný s touto výzvou vo svojej krajine, kde viac ako polovica populácie je presvedčená, že ľudský život začína od počatia."



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.