O násO nás
Billboardová kampaňBillboardová kampaň
Stop genocídeStop genocíde
InfoZdrojeInfoZdroje
Ako pomôcťAko pomôcť
PetíciaPetícia
• Vedenie• Vedenie • CBR v Európe• CBR v Európe • GAP v Amerike• GAP v Amerike • Ponuka prednášok• Ponuka prednášok • Ústavna sloboda prejavu CBR• Ústavna sloboda prejavu CBR  
Čakáš nečakane dieťa? Linka pomoci: 0800 12 00 24



Svetová zdravotnícka organizácia: Hormonálna antikoncepcia je karcinogénna!

Na verejnom hearingu Európskeho parlamentu o sexuálnych a reprodukčných právach dnes vystúpila Jana Tutková s prezentáciou, v ktorej poukázala na neefektívnosť drahej sexuálnej výchovy v krajinách Západnej Európy, ktorej dôsledkom sú najvyššie miery (v EU) tínejdžerských tehotenstiev a infekcií sexuálne prenosnými chorobami. Niektoré, ako Veľká Británia, dokonca poskytujú antikoncepciu zadarmo.

Tutková uviedla, že kým sú hormóny pre mužov zakázané takmer v celej Európe, ženám sa odporúča predávkovanie hormónmi. Mnohé štúdie poukazujú na s tým súvisiace zvýšené riziko rakoviny prsníka, pečene, kŕčka maternice. Pripomenula, že Medzinárodná agentúra pre výskum rakoviny (súčasť SZO: http://www.iarc.fr/ENG/Press_Releases/pr167a.html) v 2005 reklasifikovala estrogénovo-progesterónové tabletky na kontrolu pôrodnosti ako vysoko-karcinogénne. Koncept sexuálneho a reprodukčného zdravia sa prekrúca na propagovanie chorôb (antikoncepcia a sterilizácia spôsobujú dočasnú a trvalú neplodnosť) a nereprodukcie (interrupcia).

"Štáty a EU obmedzujú slobodu voľby, keď financujú len drahé a zdraviu škodlivé programy plánovaného rodičovstva v rozvojovej spolupráci. Výskumy ukazujú, že programy čakania do manželstva a prirodzené plánovanie rodičovstva sú oveľa úspešnejšie. Len 0,3% manželstiev na prirodzených metódach sa rozvádza oproti 70% tých, ktoré používajú antikoncepciu. Americkí tínejdžeri so sľubom panenstva majú nižšiu mieru tínejdžerských tehotenstiev, mimomanželských detí a sexuálne prenosných chorôb než absolventi výchovy k "bezpečného sexu". Ide o lacnú propagáciu farmaceutického priemyslu prostredníctvom mimovládok, ktoré po zlyhaní "ochrany" odporúčajú potrat."

Dlhodobo zaznievajú na pôde EP hlasy odmietajúce násilie potratu a financovanie poskytovateľov potratov ako Plánované rodičovstvo. Dnešný hearing povzbudil proliferov, ktorých bola v auditóriu väčšina napriek pomeru prezentácií: 3 experti Plánovaného rodičovstva proti 2 expertom strany prolife. Zástupca Európskej komisie potvrdil, že EU nemá kompetenciu v oblasti potratov. Navyše sa prochoice strane doteraz nepodarilo presadiť koncept "sexuálne a reprodukčné práva" v medzinárodnom práve. Také práva teda neexistujú.



O násO nás Billboardová kampaňBillboardová kampaň Stop genocídeStop genocíde InfoZdrojeInfoZdroje Ako pomôcťAko pomôcť PetíciaPetícia
CBR condemns all abortion related violence and will not associate with groups or individuals who fail to condemn such violence.
Copyright © Center for Bio-Ethical Reform. All Rights Reserved.